Läsa mer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för: Bookbeat, Nextory

Bild på en bok

Att ge sig själv ett nyårslöfte att läsa mera böcker är ett bra sätt att börja det nya året på. Läsning har många fördelar, och det kan vara en viktig del av en hälsosam livsstil.

Det finns många olika sätt att läsa, och det är viktigt att hitta en genre som passar just dig. Kanske är du en person som gillar deckare, eller så kanske du hellre vill läsa biografier. Det viktigaste är att hitta en genre som gör dig glad och som du kan hålla på med under en längre tid.

En annan viktig sak att tänka på när du börjar läsa mera är att inte bli för hård mot dig själv. Det kan vara svårt att bryta gamla vanor, och det är lätt att ge upp. Men det är viktigt att hålla fast vid ditt löfte och att ge det tid. Ju längre du håller på, desto lättare blir det att fortsätta.

En bra idé kan också vara att planera in tid för läsning i din vardag. Att veta när du ska läsa kan göra det lättare att hålla fast vid ditt löfte, och det kan också minska risken för att du försummar din läsning. Dessutom kan det vara bra att försöka hitta en plats där du kan läsa i lugn och ro, så att du kan koncentrera dig på boken.

Om du käner att du inte har tiden att sitta ner och läsa så är ljudböcker ett bra alternativ. Tjänsterna Nextory och Bookbeat är två bra alternativ att börja med.

Att läsa handlar också om att välja rätt böcker. Att läsa en bok som man inte gillar kan göra läsningen tråkig och kan också leda till att man inte läser lika mycket. Därför är det viktigt att välja böcker som man tror att man kommer gilla, och att inte tvinga sig själv att läsa något som man inte tycker om.

Att ge sig själv det löftet att läsa mera är en bra sak, och det kan göra stor skillnad för din hälsa och ditt välbefinnande. Ge dig själv chansen att upptäcka en ny värld genom läsning, och se hur mycket bättre du kommer må.

© 2022 Nyårslöfte. All rights reserved.